Bu Blogda Ara

6 Ocak 2013 Pazar

2012

19 Aralık 2007'de merhaba diyen marketman-onair, 2012 yılını da geride bırakması ardından 5 yaşını bitirip, 6. yaşından gün almaya başladı... Süreç içerisinde bir çok pazarlama blogu gün yüzüne çıkmakla birlikte, bir çoğu da ıssız bir kasabaya büründü. Her geçen zaman sosyal medyanın artan gücü değişmemekle birlikte "özet"e olan bağlılığımız twitter gibi micro blogların popüleritisini artırıp, sessizliğe bürünen blogların nedeni olurken, yine aynı micro bloglarda gücünün farkına varanların, 140 karaktere sığamamaları da yeni doğan blogların nedeniydi. Zamanın getirileri paralelinde bu git geller devam edecek olmakla birlikte değişmeyen tek şey bilginin gücü ve paylaşım gerekliliği olacak. İlk gün de altını çizdiğimiz gibi "Bilginin yaratımı sonsuzdur ve durdurulamaz. Çünkü daha fazla birey ve topluluk bilgi açısından zenginleştikçe, bundan dolayı öğrendikçe, bilginin yetersizliğinin farkına varabilecektir." 

5 yıllık süreç içerisinde dilimiz döndüğünce ve anlayabildiğimiz kadarıyla pazarlamanın zaman zaman akademik yönünden, çokça ise güncel gözlemlerimizden bahsettik. Beğeniler ve eleştiriler kamçı olurken, "...bunu öğrenmiş oldum.." içerikli dönüşler en büyük mutluluktu.

Bir yılı geride bırakıp, yenisine girmişken de hem 2012 içerisinde yayınlananlar, hem de tüm zamanların marketman top 5'ine bakmak istedik. İşte en çok okunanlar;

2012-TOP 5


Tüm Zamanlar-TOP 5


Herkese teşekkürler. Her yönüyle harikulade bir yıl yaşamak dileğiyle...

Hiç yorum yok: