Bu Blogda Ara

23 Haziran 2008 Pazartesi

KANIMIZIN YETMEMESİ KANIMIZA DOKUNUYOR!

Kızılıay'ın bu kampanya reklamını ilk kez yaklaşık 1 ay önce Ankara'da bir bilboardda görmüştüm. Gerçekten çok etkilemişti beni. Bugüne kadar kamu kuruluşları tarafından yapılan kampanya duyuruları ve reklamlarından en etkileyecilerinden, en vurucularından ve en harekete geçiricilerinden biri bence.

"Kan kaynağı sadece insanda olan, yapay olarak üretilemeyen hayati bir maddedir." www.kanver.org adlı kampanya sitesinde en başta yazan cümle de bu. Yazıda kan bağışçı sayısının yeterli olmadığı belirtiliyor ve bu kampanyada buna değiniyor: "kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor."

Her an hangimizin kana ihtiyacı olabileceğini bilemeyeceğimiz şu hayatta, kimsenin göz ardı etmemesi gereken bir kampanya. Üç ayda bir kan verilebildiğinden bende bir ay sonra kampanyaya katılacağım.

Kampanya reklam ve duyurum çalışmalarını yapanları da kutluyorum. Genelde bu tür kamu kuruluşu kampanyalarında "kan ihtiyacımız var lütfen verebilecekler şu numaraları arasın veya şuralara başvursun" şeklinde heyecandan yoksun, harekete geçirme gücü düşük basit reklamlar, duyurumlar yapılırdı. Oysa bu kampanya son derece vurucu. Ama yine de üzücü bir durum var! Hedefi 1 milyon iyi insan olan kampanyada şu an iyi insan sayısı 61.288!!!

Son sözleri kanver.org ile bitiriyorum:

"Kanımızın yetmemesi sizin de kanınıza dokunuyorsa, bugün başkalarının, yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin siz de farkındaysanız…sadece 25 dakikanızı ayırarak ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, binlerce hayat kurtarabilirsiniz.

Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı’na kan vermeye çağırıyoruz."

Hiç yorum yok: